2-6 ARBEIDSDAGER30 dagers åpent kjøpToll & moms inkludert i prisen

Trygg e-handel - Hva innebærer sertifiseringen?

E-handel

Trygg e-handel er en sertifisering for e-handels bedrifter. En e-handels bedrift er en bedrift som selger varer og tjenester via en nettbutikk (distansehandel). E-handel bygger på nøyaktig samme prinsipp som tradisjonell postordre, forskjellen er at varene vises på en nettiside og at kjøpsavtalen inngås direkte på siden.

Det finnes i dag tusenvis av aktører som selger sine varer og tjenester online, de fleste av disse er seriøse. For å beskytte dine personopplysninger og annen personlig informasjon er det viktig at du vet hvem du gir opplysningene til. Du skal føle deg trygg på at selskapet leverer varene innen avtalt tid og at du får hjelp etter kjøpet om noe skulle være feil.

Trygghet

Trygg e-handels sertifisering har til hensikt å hjelpe deg som forbuker å velge rett e-handelsbedrift. Du som forbruker skal også føle deg trygg etter du har trykt på "kjøp". Trygg e-handels mål er at det skal føles like trygt å handle online som i en fysisk butikk.

Når du handler fra en bedrift som har sertifiseringen; Trygg e-handel, innebærer dette at bedriften gjennom en avtale er bundet til å følge en rekke krav. Kun seriøse e-handels bedrifter har retten til å bære sertifiseringen; Trygg e-handel.

Trygg e-handels krav er utformet for at du som forbruker skal kjenne til og ta nytte av dine rettigheter når du handler online. Det stilles blant annet krav til at bedriften skal være tydelig med identitet, ha sikre rutiner for håndtering av personopplysninger, bruke sikre betalingsløsninger samt ha en stabil økonomi.

Fullstendig oversikt over Trygg e-handels krav.

Sikkerhet

Svensk Distansehandel kontrollerer at kravene blir fulgt av de sertifiserte bedriftene gjennom kredittkontroller, prøvekjøp samt utredninger ved mistanke om brudd. For å gi deg en ekstra trygghet tar Trygg e-handel imot klager fra deg som forbruker.

Ved alvorlige brudd kan sertifiseringen trekkes tilbake umiddelbart. Dette gjør at du som forbruker kan føle deg trygg på at kun seriøse bedrfiter har Trygg e-handel symbolet.

Trygg e-handel symbolet

tryggehandel

Hvor finner jeg Trygg e-handel sertifiserte bedrifter?

Du finner alle sertifiserte bedrifter her. Bedriftene er inndelt i kategorier etter sortiment slik at du lettere skal finne bedrifter som selger de varene & tjenestene du er interessert i!